ЗА НАС

Gledam.bg цели да се превърне не просто в платформа, която среща зрителите с българското кино, а в хранилище, което обединява всички филми, създадени от зараждането на филмовото изкуство в страната ни до ден днешен. Част от екипа, работил по Gledam.bg, има вече дългогодишен опит в изграждането на подобна платформа. Ники Стоичков и Алек Алексиев са съдружници в компанията NO BLINK Studio, която от 5 години развива noblink.bg, представящ каталог най-добрите късометражни български заглавия. Като естествено продължение на работата си там, двамата, заедно с Полина Атанасова и Александър Каролев, решават да създадат пространство, в което да бъде събрано цялото българско кино наследство и така започва реализацията на Gledam.bg.

Gledam.bg осигурява място, на което старите класики се срещат с най-нашумелите български заглавия в последните години. Te са достъпни на територията на целия свят, освен случаите, в които самите автори не могат да разпространяват продукциите си в определени държави заради други договори с агенти и компании за филмово разпространение. Повечето нови съвременни заглавия са достъпни и със субтитри на английски език, а някои от тях – с италиански и френски. Благодарение на изключително ценното ни партньорство с инициативата „Чуй ме със сърцето“ част от филмите ще бъдат достъпни съвсем скоро и със субтитри на български език за глухи зрители.

Gledam.bg предоставя напълно легален достъп до филмовите произведения, а отчисленията от приходите в голямата си част отиват към собствениците или наследниците на авторските права. Радваме се да споделим, че партньори в това наше начинание са Национален филмов център, ФилмАутор, АртистАутор и МузикАуторGledam.bg е хранилище, което създаваме съвместно с авторите на филми, българските институции и професионални организации и със зрителите! В мисията ни да достигнем до повече зрители до нас застават и партньорите ни от The Smarts, както и маркетинг мениджърът ни Петя Титова и оперативният ни мениджър Сияна Недялкова.

"Нашият уебсайт използва "бисквитки" за някои задължителни функционалности включително логин, статистики и персонализиране на потребителското изживяване. Продължавайки да ползвате този уебсайт се съгласявате с нашата политика за поверителност. Повече за нея и за типовете данни, които събираме, може да прочетете тук."