Gledam.bg e стрийминг платформа за българско кино, която предлага най-голямата колекция от разнообразни филмови заглавия в интернет. Тук са приютени както старите класики, така и съвременните български творби, и те заедно очакват с нетърпение своите верни зрители. Платформата има предложения и за феновете на документалното кино и късите филми.

Gledam.bg предоставя най-удобния начин за гледане на филми за теб - в която и държава да се намираш, в комфорта на собствения дом или в движение, на всякакви устройства, на няколко клика разстояние, с опции за месечни или годишни абонаменти, а защо не и филм под наем за 48 часа.

Gledam.bg дава възможност на българите, избрали да живеят в чужбина, отново да се докоснат до родината си, чрез нейното вълнуващо филмово творчество. В gledambg повечето заглавия са достъпни със субтитри на английски език - вече имаме възможност да представим нашето кино и пред чужденци. Благодарение на изключително ценното ни партньорство с фондация „Чуй ме със сърцето“ част от българските филми са достъпни и със субтитри на български език за глухи зрители.

Gledam.bg предоставя 100% легален достъп до филмовите произведения, а отчисленията от приходите в голямата си част отиват към собствениците или наследниците на авторските права. Радваме се да споделим, че партньори в това наше начинание са Национален филмов център, ФилмАутор, АртистАутор, МузикАутор, както и всички български продуценти.

Gledam.bg е част от NO BLINK Group и резултат от неимоверната работа на група съмишленици: Ники Стоичков, Алек Алексиев, Борислав Бориславов, Александър Каролев и Полина Атанасова, чиято основна цел е да създадат хранилище, което обединява всички български филми от раждането на филмовото изкуство в България до днешни дни.

Gledam.bg се стреми българските филми да имат дълъг и цветен живот и нашето кино да достигне до повече зрители! Ние сме екип, който не само обича българското филмово изкуство, но и не пести сили и средства да го развива, популяризира, съхранява и защитава!

Ние гледаме българско кино - гледай и ти!