Често задавани въпроси

Какво е gledam.bg?

Gledam.bg е най-новата и най-голямата платформа за българско филмово съдържание и театър. Целта е да обедини българите в България и тези в чужбина около нашето красиво филмово и театрално изкуство. Хората имат избор да наемат отделно съдържание за 48 часа или да платят абонамент (за 1,3 или 12 месеца), с които получават безлимитен достъп всички филми и сериали, с изключение на театралните постановки. От стари класики, като “Вчера”, до международно наградени филми, като “Дзифт”, блестящо документално кино, като “45 градуса по Азарян” или незабравими театрални постановки, като “Черното Пиле”. 

Gledam.bg предлага за всекиго по нещо.


Какво мога да гледам в платформата?

Като закупите абонаментен план, моментално получавате достъп до цялото филмово съдържание на платформата, над 65 продукции, включително стари български класики, филми от последните години, анимации и документални филми. С изключение на екслузивните филмови и театрални премиери.


Какви са цените, плановете, които предлагате?

Предлагаме месечен, тримесечен (над 15% отстъпка) и годишен (над 20% отстъпка) абонамент. Цените може да намерите тук - https://gledam.bg/join. Таксуването на акаунта ви започва след изтичането на първоначалния 5-дневен безплатен тестов период. Всяко заглвие може да го вземете под наем за 48 часа срещу индивидуално заплащане. Приятно гледане.


Трябва ли да имам акаунт, за да разгледам съдържанието?

Не е необходимо. Съдържанието на каталога ни е видимо и без създаването на акаунт. Но сме сигурни, че ще се изкушите да си припомните и гледате поне едно заглавие. 


Как да наема само един филм, без да се абонирам?

За да гледате заглавие под наем, трябва да изберете филма, който ви интересува. След натискането на бутона “Получи достъп” ще бъдете прехвърлени към страницата за заплащане. Препоръчваме ви да разгледате и опциите за абонамент, които са на много достъпни цени.


Колко време имам да гледам филма си под наем?

Валидността за достъп до филма, който сте закупили, под наем е 48 часа. Не го изпускайте. Приятно забавление.


Имам подаръчна карта. Как да я използвам?

Може да осребрите подаръчната си карта през този линк: https://gledam.bg/gift_card_redemptions/new

Там може да въведете кода за активиране.


Ще се добавят ли нови филми?

Стараем се всяка седмица да добавяме нови заглавия към каталога ни.


Защо не виждам много театрални постановки?

Това е напълно новаторско начинание. Дигитализирането на представления е малко по-сложен процес. Но работим упорито за добавянето на нови заглавия. Съдържанието на активните театрални постановки е достъпно само за българите в чужбина, тъй като представленията в България все още се играят на сцена. Надяваме се, че можете да се радвате на представленията на живо.


На какви устройства може да се гледа?

Платформата е достъпна на всяко устройство, което има интернет връзка.


Може ли да сваля филм и да го гледам офлайн?

За момента тази функция не е възможна. Възпроизвеждането става само с налична интернет връзка.

Как да гледам на телевизора?

За момента тази функция не е възможна. Възпроизвеждането става само с налична интернет връзка. Имаме възможност да се излъчва директно от компютъра на телевизора(посредством Chomecast), когато двете устройства са свързани чрез wi-fi или кабел. Вижте повече

"Нашият уебсайт използва "бисквитки" за някои задължителни функционалности включително логин, статистики и персонализиране на потребителското изживяване. Продължавайки да ползвате този уебсайт се съгласявате с нашата политика за поверителност. Повече за нея и за типовете данни, които събираме, може да прочетете тук."